Céljaid elérése Centrumunk sikere

Október 13-án Egészségnapot tartanak tagintézményünkben, a kiskunfélegyházi Kossuth szakképzőben. Reggel ünnepélyes megnyitóra kerül sor az iskola tornatermében.

A megnyitón ismertetik a nap programját, majd ezután osztálykereteken belül vesznek részt a diákok a foglalkozásokon. A nap tervezésekor sok mindenre gondoltak: hasznos, tanulságos, ismeretterjesztő, megelőző, szórakoztató és jó hangulatú programokat szerveztek.

Lesznek mozgással járó feladatok, higiéniával-egészséggel kapcsolatos tájékoztatók, szűrések és természetesen jelen lesznek az egészséges táplálkozással kapcsolatos események is. Az egészségnap keretén belül lesz Tanműhely kupa, sakk, mandala festés, gyümölcssaláta készítés, haj diagnosztika, különböző szűrővizsgálatok, többféle játékos vetélkedő és kvíz.

Az egészség nap céljául a diákok egészséges életmódra nevelését, egészségtudatos, szemléletformáló iskolai nevelés elterjesztését, valamint a tanulók testi-lelki-szellemi állapotának, egészségvédelmének fejlesztését tűzték ki.