Céljaid elérése Centrumunk sikere

A Goethe Intézet középiskolák részére szeptemberben pályázatot hirdetett. A cél egy olyan projekt megvalósítása, melynek során az iskolák egy sarkot, tantermet alakítanak ki a német nyelv tanulásának motiválására.

A pályázat címe: „Ein Platz für Deutsch”A Kossuthos csapat

Országosan 10 középiskola jelentkezett a versenyre. A Goethe Intézet 450 000 Ft-ot bocsátott minden nevezett intézmény rendelkezésre, amiből a diákok tervei alapján egy olyan tantermet alakítottuk ki, ahol a diákok szívesen tanulnak.

A pályázatba bevont tanulók betekintést nyerhettek egy projektterv, időterv, megvalósítással járó akadályok, és a projektdokumentáció elkészítésébe. Saját szabad idejüket áldoztak fel ezen feladatok elvégzésére. Nagyon sokat segítettek a festő és asztalos tanműhelyben gyakorlaton lévő tanulók is. Az előzetesen beküldött és zsűrizett projektprezentációk alapján, a zárórendezvényen került sor az eredményhirdetésre.

Nagy örömünkre, a KSZC Kossuth első helyezést ért el.

A párhuzamosan meghirdetett projekt-logó versenyen is nagyon eredményesen szerepelt a csapat két tagja: Tajti Bence és Viczinai Vivien. Az általuk szerkesztett logót egy hatalmas molinón megkapta az intézmény. A tanulók és az intézmény is további értékes jutalmakat kapott.

A projektet segítették: Szabó Péterné és Rádi Istvánné németnyelv tanárok.

A projektprezentáció:

A kapott elismerés az alábbi linken megtekinthető és letölthető:

Attachments:
Download this file (urkunde-ein_platz_fur_deutsch-kszckossuth.pdf)Oklevél